Курица или яйцо ?

Обсуждение всего, что касается духовного мира человека.
Культурное наследие Украины, ментальность в сравнении, личные убеждения, филосовские взгляды, личный опыт прикосновения к таинственному и классическая философия.
Правила форума
Обсуждение всего, что касается духовного мира человека.
Культурное наследие Украины, ментальность в сравнении. Личные убеждения, филосовские взгляды. Личный опыт прикосновения к таинственному. Классическая философия, литература.

Размещение активных ссылок на другие сайты, рекламных объявлений и любых контактов в теме ЗАПРЕЩЕНО или же только с разрешения администрации форума. Ссылки и контакты обсуждаются только через личные сообщения а обсуждение вопросов и т.п. в теме.

Re: Курица или яйцо ?

СообщениеАвтор: А-на 21 авг 2011, 15:00

Не просите камень,ведь могу и кинуть :-) Исходя из вашей логики совершенный божественный организм (курица) мог появиться в следствии мутации??? :sh_ok: Причём эта мутация произошла когда-то всего один раз и больше не происходит,почему?Зато вследсвии уже дружбы с петухом у курицы появляются замечательные вкусные яйца,а из них совершенные жёлтенькие цыплятки,адоптированные к окружающей совершенной среде,и всё это вследствии мутации?Шо-то у вас не сростается :hi_hi_hi:

happy forever with
А-на

Должность: студент

СообщениеАвтор: Drakosha 21 авг 2011, 19:00

Все у мене зростається, як і зростеться у людини, що вивчала біологію. Якщо заперечуєте дарвінізм, то тут вже немає сенсу щось вам доводити. Я ж не казала, що божествена курка от так взяла і народилась із першого ліпшого яйця. Процес тривав тисячі, а то й десятки тисяч років. Фенотип взагалі визначаєтсья далеко не тільки генами, але й впливом зовнішніх та внутрішніх чинників. Мутації - то тільки один аспект. Значні показники радіаційного фону та віруси, припустим, можуть викликати мутації на рівні не тільки окремих генів, а цілих хромосом. Саме завдяки таким мутаціям утворюються нові види організмів. Ще наявні такі явища як рекомбінація (але то вже до нестатевих орагнізмів) та потік генів (коли алелі переносяться між популяціями). Як результат - природний відбір, дрейфування генів, переніс генів по горизонталі. Доводити теорію еволюції я не збираюсь, бо ви й самі здатні прочитати достатньо в просторах інтернету. Якщо ж ви прихильник креаціонізму, то і говорити більше нема про що, всеодно не повірите :ne_vi_del:

Nothing happens unless first a dream. (Carl Sandburg)
Drakosha

Должность: student

СообщениеАвтор: А-на 21 авг 2011, 22:13

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1% ... 0%B8%D1%8FМутация это отклонение от нормы,что то не нормальное,а значит не может быть началом чего-то совершенного...

happy forever with
А-на

СообщениеАвтор: Drakosha 21 авг 2011, 22:48

"Ідеальне" - це вже сфера філософії. Курка хворіє - тому вона не ідеальна, скоріш просто "стабільний вид". І мені не потрібна стаття вікіпедії, бо про мутацію знаю більше того, що там написано, нічого нового не прочитала. Ви хоч самі розумієте все те, що там написано? Думаєте, що кинули мені аргумент? Це ж контраргумент... Мутація - стійка зміна, яка в 10 % із 90 % призводить до позитивних результатів. Там навіть є приклад про чорних метеликів.
"При существенном изменении условий существования те мутации, которые раньше были вредными, могут оказаться полезными. Таким образом, мутации являются материалом для естественного отбора. Так, мутанты-меланисты (темноокрашенные особи) в популяциях березовой пяденицы в Англии впервые были обнаружены учеными среди типичных светлых особей в середине XIX века. Темная окраска возникает в результате мутации одного гена. Бабочки проводят день на стволах и ветвях деревьев, обычно покрытых лишайниками, на фоне которых светлая окраска является маскирующей. В результате промышленной революции, сопровождающейся загрязнением атмосферы, лишайники погибли, а светлые стволы берез покрылись копотью. В результате к середине XX века (за 50-100 поколений) в промышленных районах темная морфа почти полностью вытеснила светлую. Было показано, что главная причина преимущественного выживания черной формы — хищничество птиц, которые избирательно выедали светлых бабочек в загрязненных районах."
Погоджуюсь, що для широкого загалу слово несе негативний відтінок, але це ж не обов"язково так. І ви як освічена людина це маєте знати. Дуже багато чого хорошого виникає в результаті випадковості. І що, правда, ви можете заперечити теорію еволюції? Тільки чесно і без демагогії. Я б із задоволенням дізналась аргументи. Бо "ідеальне" - то не аргумент.

Drakosha

СообщениеАвтор: Kievlanin 21 авг 2011, 22:52

По современным научным данным, яйцо возникло раньше курицы, так как яйцекладка появилась намного раньше, чем курица и вообще птица (например, у динозавров, археоптериксов, и т. д.).

п.с. это из Википедии)))))

Kievlanin

Должность: не работаю

СообщениеАвтор: Drakosha 21 авг 2011, 22:58

Kievlanin, а мені подобається цей аргумент :co_ol: ) З чим тут сперечатись)

Drakosha

СообщениеАвтор: Kievlanin 21 авг 2011, 23:07

Drakosha писал(а):Kievlanin, а мені подобається цей аргумент :co_ol: ) З чим тут сперечатись)

с википедией не поспоришь)

Kievlanin

СообщениеАвтор: А-на 22 авг 2011, 12:11

http://images.yandex.ua/yandsearch?text ... type=image
Мутация это ваш аргумент?

happy forever with
А-на

СообщениеАвтор: Drakosha 22 авг 2011, 12:36

:-) А нормальних заперечень у вас немає? Ви взагалі читали мою попередню відповідь? Чи просто ні слова не зрозуміли? Якщо не розбираєтесь у темі, то краще не починайте :-):

Drakosha

СообщениеАвтор: бродягин 22 авг 2011, 14:15

А-на писал(а):Не просите камень,ведь могу и кинуть :-) Исходя из вашей логики совершенный божественный организм (курица) мог появиться в следствии мутации??? :sh_ok: Причём эта мутация произошла когда-то всего один раз и больше не происходит,почему?Зато вследсвии уже дружбы с петухом у курицы появляются замечательные вкусные яйца,а из них совершенные жёлтенькие цыплятки,адоптированные к окружающей совершенной среде,и всё это вследствии мутации?Шо-то у вас не сростается :hi_hi_hi:

Не опускаюсь обычно до ответов сумасбродкам, но такая вопиющая безграмотность не позволяет молчать: ответь (именно ответь, а не ответьте, потому как Вы - это ты), как тогда появляются яйца у куриц на птицефермах, на которых нет петухов? Тебе (так и хочется сказать мурло), при ответе на вопрос можно обратиться в Википедию или Гугл...

бродягин

Должность: полиграфист

СообщениеАвтор: Drakosha 22 авг 2011, 15:02

Чесно кажучи, думала що у нас дискусія... Видимо помилилась.. Суцільна демагогія з вашої сторони... А жаль, сприймала вас як розумну людину. А освіта у мене все ж покраще, збираюсь здобути кандидата наук за пару років, що вам видимо не світить. Можу просвітити. Підпрацьовую репетитором для школяриків, досвід великий :) Мені для цього гугл зовсім не потрібний. Це ж прописна істина. Отже, якщо немає півня - то яйця просто незапліднені. Для знесення яйця півень не потрібний. Це такий же процес як і у жінок менструація - дозрівання і вихід яйцеклітини з організму. При менструації діти не виникають, але ж вона всеодно проходить. З такого яйця курча не вилупиться (це вам скаже будь-який фермер, що розводить вдома курчат. Ви з сільськими мабуть не спілкувались ніколи, тут навіть наукової освіти не потрібно). Якщо ж необхідно курча - то на птахофермі таки тримають півнів. Ви не знали? Якщо ви хочете заперечити це наявністю факультативного партогенезу, то для курей він не властивий і зафіксованих випадків не було.
Мутації відбувають і зараз, просто дуже рідко. Так, я не сперечаюсь, що більшість мутацій призводять до негативних наслідків і продукують нежиттєздатних потворних особин, але є імовірність у 5-10 %, що зміна буде на краще. І знову скажу, за мутаціями виду треба спостерігати хоча б на проміжку в декілька десятків тисяч років. Про ваш аргумент "жовті курчата ж не мутовані", скажу - це що тоді, якщо я бачу пшеницю, що вде колоситься в полі, то, за вашою логікою, зерна взагалі не могло б бути? (такий предмет як "Логіка" я здала на відмінно).
Корисні мутації (зрозуміла, що ви просто ніяк не зрозумієте слово і забарвлюєте його тільки негативні кольори.. Ну тоді нехай це буде термін "генетичні зміни") зараз контрольовані, і теперішні курочки вже далеко не такі, як були століття назад. А ви знаєте, що різні види курей виникли внаслідок адаптацій до навколишнього середовища певної місцевості, або як наслідок природного відбору? Адаптації, як певні ознаки фенотипу, закріпились на генному рівні і були передані нащадкам, утворюючи нові породи (різний екстер"єр, розвиненість м"язевих тканин, продуктивність та інші.)
От, цілу статтю з голови для вас наклепала, а ви ображаєте... :cry_ing:

Drakosha

СообщениеАвтор: А-на 22 авг 2011, 22:58

Чесно говоря у нас всё-таки дискусия,жаль дракоша что вы думаете иначе.Хочу достучаться до вашего сознания не до конца замутнённого наукой,в надежде,что подрабатывая репетитором вы расскажете детям какой вред природе и людям приносит генная инженерия.Сколько мутантов мы употребляем в пищу.К сожалению сегодняшние курочки не такие как раньше,не такие и люди.В погоне за большими урожаями и большими прибылями люди,не буду говорить подобные вам,уничтожают природу используя генную инжененрию.Вы рассказывали как куры обходятся без петухов,раскажите ещё как бабы обходятся без мужиков,потом возьмите ваши реактивы диплом магистра и счастливо засыпайте.Мутация - изменение,то есть сперва нужно что-то ,не побоюсь этого слова,идеальное для изменения,неужели не понятно?Неужели не ясно,если молодые люди перед зачатием будут употреб**** спиртное или сигареты,то могут родиться дети с отклонениями.Эти отклонения к сожалению могут передаваться по-наследству.Вы задайте себе вопрос,вы хотели бы идеальное потомство или мутированное?Конечно мутация хорошая :-) Если вы действительно хотите мутированного ребёнка http://fear.my1.ru/photo/8то вы страшный человек,если хотите здорового,идеального ребёнка то пересмотрите свои взгляды на тему Курица или яйцо,ведь это что-то общее...
Вообщем у меня есть все основания сказать,что в начале была курица или первичное зарождение.

happy forever with
А-на

СообщениеАвтор: А-на 22 авг 2011, 23:34

happy forever with
А-на

СообщениеАвтор: Drakosha 22 авг 2011, 23:59

Нарешті ви нормально сформулювали свою думку. Значить таки дискусія, тільки того виду, що ніколи не закінчиться консенсусом. Така вже природа людей - вибирати якусь сторону (наукову і духовну). Тільки прерогатива розумних людей дати право існуванню іншої думки, та ви то і так знаєте.
Я не висловлювалась "ЗА" генну інжнерію, ні слова не писала, що то позитивне. До того ж то явний офф-топ. Я просто казала, що і у природі бувають красиві, не побоюсь цього слова, ідеальні випадкові зміни - різнокольорові метелики, різнозабарвлені квіти, різні курки... Я твердо стою на позиції - "без алкоголю", "без нікотину", "не чіпайте природу (взагалі-то, я активний учасник грінпісу та WWF)" (знову офф-топ). Життя без чоловіків я взагалі не уявляю :-): А безплідні яйця необхідні, щоб їх їсти і не думати, що можливо ти їси чиєсь життя. І магістерська моя спрямована на екологічну сторону, я вивчаю методи очищення води від всієї жахливої каки, що туди кидають.
Просто і ви, і я дивимося на проблему однобоко. Ви - захисник духовності (я тільки за), я - науковості (невже ви думаєте, що вся наука така погана?)... Потрібен ще хтось, хто це зможе поєднати, але більш ніхто на тему особливо не висловлювався.
І моє найщиріша мрія зовсім дико звучить - Земля без людей... Але то вже зовсім інша тема..
Ви все ще думаєте, що я настільки погана, неотесане мудило, справді? Давайте миритись, не робіть надто швидких висновків.. Я просто хотіла тверезо подискутувати :-): Дякую вам за це і давайте завершим)

Drakosha

СообщениеАвтор: бродягин 23 авг 2011, 10:49

Drakosha писал(а):Чесно кажучи, думала що у нас дискусія... Видимо помилилась.. Суцільна демагогія з вашої сторони... А жаль, сприймала вас як розумну людину. А освіта у мене все ж покраще, збираюсь здобути кандидата наук за пару років, що вам видимо не світить. Можу просвітити. Підпрацьовую репетитором для школяриків, досвід великий :) Мені для цього гугл зовсім не потрібний. Це ж прописна істина. Отже, якщо немає півня - то яйця просто незапліднені. Для знесення яйця півень не потрібний. Це такий же процес як і у жінок менструація - дозрівання і вихід яйцеклітини з організму. При менструації діти не виникають, але ж вона всеодно проходить. З такого яйця курча не вилупиться (це вам скаже будь-який фермер, що розводить вдома курчат. Ви з сільськими мабуть не спілкувались ніколи, тут навіть наукової освіти не потрібно). Якщо ж необхідно курча - то на птахофермі таки тримають півнів. Ви не знали? Якщо ви хочете заперечити це наявністю факультативного партогенезу, то для курей він не властивий і зафіксованих випадків не було.
Мутації відбувають і зараз, просто дуже рідко. Так, я не сперечаюсь, що більшість мутацій призводять до негативних наслідків і продукують нежиттєздатних потворних особин, але є імовірність у 5-10 %, що зміна буде на краще. І знову скажу, за мутаціями виду треба спостерігати хоча б на проміжку в декілька десятків тисяч років. Про ваш аргумент "жовті курчата ж не мутовані", скажу - це що тоді, якщо я бачу пшеницю, що вде колоситься в полі, то, за вашою логікою, зерна взагалі не могло б бути? (такий предмет як "Логіка" я здала на відмінно).
Корисні мутації (зрозуміла, що ви просто ніяк не зрозумієте слово і забарвлюєте його тільки негативні кольори.. Ну тоді нехай це буде термін "генетичні зміни") зараз контрольовані, і теперішні курочки вже далеко не такі, як були століття назад. А ви знаєте, що різні види курей виникли внаслідок адаптацій до навколишнього середовища певної місцевості, або як наслідок природного відбору? Адаптації, як певні ознаки фенотипу, закріпились на генному рівні і були передані нащадкам, утворюючи нові породи (різний екстер"єр, розвиненість м"язевих тканин, продуктивність та інші.)
От, цілу статтю з голови для вас наклепала, а ви ображаєте... :cry_ing:

.В погоне за большими урожаями и большими прибылями люди,не буду говорить подобные вам,уничтожают природу используя генную инжененрию

Милочка, да у тебя бред...

бродягин

СообщениеАвтор: А-на 23 авг 2011, 12:00

Дракоша,в вашем случае можно сказать пациент скорее жив,чем мёртв.Надо лишь немного подкоректировать ваш вектор.У нас тема Курица или яйцо? Не чiпайте природу,не обижайте первичное зарождение и всё у вас получиться :men:

happy forever with
А-на

СообщениеАвтор: бродягин 23 авг 2011, 17:35

А-на писал(а):Дракоша,в вашем случае можно сказать пациент скорее жив,чем мёртв.Надо лишь немного подкоректировать ваш вектор.У нас тема Курица или яйцо? Не чiпайте природу,не обижайте первичное зарождение и всё у вас получиться :men:

как я тебе уже говорил: учи грамматику и всё у тебя получится...

бродягин

СообщениеАвтор: Tegusigalpa 24 авг 2011, 02:06

яйцо.

Tegusigalpa

СообщениеАвтор: А-на 24 авг 2011, 22:44

medium[3].jpg
medium[3].jpg (6.34 Кбайт) Просмотров: 663
омлет